براساس یک مطالعه تازه جهان امسال احتمالا برای تولید برق، سوخت فسیلی کمتری مصرف خواهد کرد که «نقطه عطفی» برای انرژی های پاکیزه خواهد بود.
این اولین افت سالانه استفاده از زغال، نفت و گاز برای تولید الکتریسیته، در خارج از دوران رکود یا همه گیری، خواهد بود.
جدیدی از کاهش گازهای گلخانهای از انرژی فسیلی است. ما میدانیم که کلید حل مشکل در باد و خورشید نهفته است و فقط باید در فکر افزایش فوری ظرفیت آنها باشیم.»
یکی از بازیگران مهم در این روند چین است. حدود ۵۰ درصد ظرفیت تازه انرژی بادی و حدود ۴۰ درصد ظرفیت تازه خورشیدی به چین مربوط است؛ کشوری که همچنین مسئول تولید بیشترین برق از زغال سنگ است.
آقای جونز گفت: «با سرعتی که چین در حال ایجاد ظرفیت تولید انرژی بادی و خورشیدی و انواع دیگر انرژی پاک است، این احتمال وجود دارد که این کشور زودتر از ۲۰۲۵ به نقطه اوج تولید برق از زغال سنگ برسد، که قابل توجه خواهد بود.»
کارشناسان انرژی اذعان دارند که مهار سوخت های فسیلی در تولید برق میتواند یک “نقطه عطف” باشد، اما هنوز کارهای بیشتری هست که باید انجام شود.
پروفسور جسیکا جوئل، از دانشگاه برگن، که در این مطالعه شرکت نداشته میگوید: «تولید برق از زغال سنگ در بریتانیا ابتدا در سال ۱۹۷۹ به اوج رسید… بریتانیا در سال ۲۰۲۲، یعنی ۴۳ سال پس از اوج، همچنان (در سطح خیلی کمتر) از زغال سنگ استفاده میکرد. برای رسیدن به اهداف خود در زمینه انرژی پاک، ما ۴۰ یا حتی ۳۰ سال وقت نداریم. باید در زمان بسیار کوتاهتری برق را به طور کامل کربن زدایی کنیم.»